Saturday, November 25, 2006

Shower Power!


Phojkvännen brukar roa sig på min bekostnad på ett uttjatat men effektivt sätt. När vi sitter och pratar drar han ibland en grej med sin bästa sagofarbrorröst (och tro mig, han har en jävligt bra sagofarbrorröst) (undrar om det finns sagofarbrortelefonlinjer)(om inte borde vi starta en) bara för att roa sig åt min reaktion.

Man tar ett alldeles nytt färskpressat papper. Sedan särar man på blygdläpparna och *tsk*

Under *tsk* gör han en liten gest, som om han skulle dra pappret över klittan. Han har gjort det minst en hundra gånger sedan vi börjat kila stadigt, och jag ryser fortfarande. Varje gång. Inte så konstigt att han fortfarande gör det.

För inte så länge sedan gjorde jag en duschscen på jobbet.

"Jag tvålar in dina bröst" flåsade det från andra sidan luren.
"Mmmmmmååååhhhhh"
"Jag tvålar in dina skinkor" fortsatte rösten.
"Mmmmåååhhmmmmm"
"Jag tvålar in din fitta"
STOPP!

Om mitt liv hade varit en sitcom på riktigt och inte bara metaforiskt hade jag svarat "Ajajajjjj... oj, jag menar ÅÅÅÅH".

Det gjorde jag nästan. Mer subtilt, typ "Aaaaammåh". Och tänkte att jag kanske skulle fortsätta med "Jag känner hur pH-balansen i mitt underliv rubbas hela vägen till Andromedanebulosan". Men det gjorde jag förstås inte.

Seriöst. Brrrr.

-------------------------------------

Lite meta. Redan innan Daniel kom hit och i sitt första inlägg anklagade mig för att "sakna[...] formagan att se strukturerna under [m]itt och hundratals andras agerande" ville jag skriva om det där med bloggkommentarer och respekt. Vilket berodde på att jag blev riktigt less på att jag och Tessie blev lillade av var sin man under en kort tidsperiod. Att lilla betyder att man tilltalar en okänd människa som "lilla N", till exempel "lilla Phonephucker", och det är otroligt fult, lågt, dumt och löjligt. Särskilt när det görs av någon som stoltserar med "jag behöver inte kalla mig ”master”, ”herre”, ”Sir” eller ngot annat. Dom orden är till för att visa en auktoritet som redan ska finnas där naturligt och ska inte behöva förstärkas av ngot speciellt ord.*". Just Freddan är i och för sig är ett specialfall som förtjänar kängor för mer än bara sitt lillande. Och då pratar jag inte ens om hans tveksamma kvinnosyn, utan först och främst om hans vägran att rätta stavfel, eftersom han tycker att de är charmiga*.

Det jag skulle skriva om reeespekt var ungefär det att det är helt okej att dissa folk på Internet, men kan ni snälla göra det snyggt, så att det inte bara slår mot er själva?

-------------------------------------

Nu ska jag egotrippa lite och jag täker vara fast övertygad om att ni bryr er. Ni som bara känner mig som PhPh, vad ser ni mellan raderna? Ni måste väl ha en uppfattning av mig som person baserad på sådant jag aldrig aldrig har sagt, men som ändå syns? Eller som ni bara har fått för er. Vad har jag för hårfärg? Vem är min favoritförfattare? Vilket parti röstade jag på? Hur skulle en MTV top-10-at-10-lista se ut om den hette top 10 PhPh?

Labels: , ,

21 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hur rolig och provokativ då än anser dig själv vara är det du gör inte ok, varken för dig eller andra kvinnor och män. Försök aldrig göra en dygd av nödvändigheten.

5:03 AM  
Blogger Tanja Suhinina said...

anonym:
Utveckla gärna!

5:20 AM  
Blogger Henrik Persson said...

Anonymous: Fräckt att helt anonymt avgöra vad som är okej och inte okej för mänskligheten. Verkligen.

Och phph, jag vet inte varför men jag ser dig nog som rödhårig.

5:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Oh, fördomsprofilen! Here goes:

Jag tror att du har mörkbrunt hår, rakt och ganska blankt. Väldigt smal. Rätt snygg, dock inte så uppseendeväckande att alla vänder sig i ett rum. Kanske att de skulle vända sig om du inte hade så diskreta kläder (svart polotröja, brunrutig kjol, nylonstrumpor).
Jag tror att du pluggar, kanske till jurist, och telefonhorar som extraknäck. Det gör att du för tillfället mest läser skolböcker, men annars funkar allt från chick lit till Elfride Jelinek, med viss övervikt åt Elfridefalangen. Du är även kreativ på annat sätt, t ex målar eller knyter makramé.
Dina föräldrar är skilda men mamma har sedan länge träffat en ny som är trevlig, du har två helsyskon och ett halv, och ibland har ni familjemiddagar med respektive (ett av syskonen har två egna barn också) där det förs ett jävla liv.
Du bor i Vasastan och sitter ibland på fik och filosoferar över om du haft någon av lattepapporna vid bordet bredvid i telefon, samt funderar på att gå fram och viska något snuskigt.
Du är feminist, men kanske inte på mest politiskt korrekta sättet (well, se Daniel) och röstar på miljöpartiet men skulle kunna tänka dig folkpartiet om inte Leijonborg vore en sån tönt. Du är envis och smart, om man står dig nära är du inte rolig att bråka med för ibland när du är arg blir du elak och sticker till där det känns som mest, men sen skäms du.
Laga mat är roligt, tycker du, när det ska vara något speciellt. Vardagsmakaronerna får gärna någon annan (läs PhonePhuckerPhucker) stå för. PhonePhuckerPhucker är för övrigt en välkammad indie med glasögon. Det för oss till din musiksmak, som handlar om kvalitet. Du lyssnar aldrig på reklamradio, knappt på P3 och är inte våldsamt intresserad av vad som är hippt, däremot har du vänner som är väldigt insatta och förser dig med sådant de tror att du ska gilla, vare sig det är Radio Dept eller Elvis.

Nu får det räcka. Jag har inte orkat repetitionsläsa en massa gamla inlägg inför den här lilla profilen så möjligen är en del helt uppenbart rätt eller fel om man läser noga. Framför allt inser jag att du låter ganska mycket som en karaktär i en Woody Allen-film. Heh.
Så, hur många rätt?

7:18 AM  
Blogger Fredrik Westerlund said...

En del av det som M skriver stämmer ganska bra överens med det jag tror, annat inte. Några av mina invändningar:

- Håret är färgat.

- Makramé? No way.

- Vasastan? Icket! Söder om söder.

- Att PhPh inte röstar på fp beror inte så mycket på att Leijonborg är en tönt, som att hon inte gillar två av de andra allianspartierna.

- Bland böckerna finner vi mer Pratchett än Elinek.

10:47 AM  
Blogger Solander said...

Jag tror också att håret är färgat. Kanske även delvis rakat (men det tror jag du har nämnt någonstans i bloggen). Jag lutar också åt att pojkvännen är välkammad indie, dock utan glasögon. Jag kan tänka mig att du röstar på folkpartiet för att det är mest (sex)liberalt, men jag tror inte att du är särskilt blå annars. Feminist, men som sagt, inte den mest pk sorten. Kanske inte heller vansinnigt engagerad feminist. Typ lite sexliberal queerfeminist?
Jag tror inte på det där med bibliotekarieprydlig klädsel och juridikstudier. Jag tror mer på vardagssunkig klädsel med alternativa inslag och mindre statusfyllda studier. Inte humflum förmodligen, något lite mer praktiskt inriktat, men något inom sam eller nat som inte är så högstatus, något med datorer kanske. Och jag tror också mer på Pratchett än Jelinek.
Sånt jag snarare "vet" än "tror" av hur du skriver är att du är smart, välutbildad (troligen medelklass), engagerad, modig och stark (som klarar av att skådespela sex inför ofta mindre sympatiska kunder dagarna i ända) humoristisk och i grunden sympatisk, om än med vissa åsikter och synsätt som skiljer sig från mina.
Jag är kanske tekniskt sett inte på "din sida" i sexfrågan om man måste välja, men jag är definitivt på din sida personligen mot taskiga, korkade kommentarer i din blogg. Men jag tvivlar på att du verkligen behöver mitt stöd eftersom du framstår som i grunden privilegerad och välutbildad.

11:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är ganska spännande att "lillandet" i princip alltid sker av män.. Bara för att vissa somliga har kuk, anser de sig bättre än andra. Det är därför jag ibland önskar att jag var lesbisk.

1:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Att förminska andra är alltid ett fegt tilltag. Det enda man kan vara säker på om man blir till talad med "lilla" är att man petat på något ömt och håller man kvar fingret på det ömma istället för att fundera på om man är liten, flyttar sig den som lallar om "liten" efter ett visst åbäkande. Men ibland har man störe nöje och nytta av att gå åt ett annat håll. För hur det nu är så kan man inte peta i skit utan att få det på fingret.

Kanske en flummig utvikning av ämnet och ingen egomassage för Phph.
Kortversion: du ger ett intryck av att vara intelligent, intellektuell, frimodig och kraftfull, en power-pingla.

Jag tror inte att du ska gå i kamp med dumskallar, om du inte känner att du har mycket kraft och tid över som du kan ge, för dumskallarna växer av till större dumskallar uppmärksamhet i form av stridigheter.

Det blev inta alls kortare:)

1:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Oj. Som nyfrälst phph-phan, har jag förstås en bild av hur du ser ut och vem du är. Jag är 99% säker på att du verkligen är en kvinna och 20-nånting. 28? Du är inte smal utan mer normalbyggd. Har mörkt hår, typ brunt, blåa ögon och glimten i ögat. Du har ett lite studentikost positivt synsätt på allt o alla, vilket gör att du har lätt till skratt och utstrålar värme, om en av det blaséiga slaget. Oavsett vad du röstar på så är du tydligt liberal för att inte säga libertarian i Petra Östergrens och LouisePs anda. Du skulle förmodligen älska Ayn Rand, om du tar dig tiden att läsa någon av henne böcker. Du är mycket intelligent, klartänkt och intellektuellt stimulerande för din omgivning; provokativ, oförutsägbar. Du äter enkelt, typ vegetariskt hemlagat. Bokslukare. Fritänkare. UNDERBAR!

1:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Du phph, jag måste berömma ditt sätt att skriva. Du skriver så humoristiskt, välformulerat och helt utan grammatiska fel hur du än vänder till funderingarna. Detta efter att ha läst bara dagens inlägg och gammalt om varför du inte vill bli escort. Hamnade där via länk.
Du skulle kunna bli yrkesskribent och du måste liksom jag ha läst mycket böcker under tonåren.
Jag förstår nu att för att vara en bra telefonsexare så måste man vara som du, ha rik fantasi, bildad och mycket verbal. Tror inte alla tjejer klarar det jobbet bra. Har aldrig provat nån gång så jag vet inte hur ni låter.
Knut

6:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Föregående talare har skrivit fina inlägg på fördomsprofiltemat, så jag nöjer mig med att helt enkelt 'komma ut' som fan av din blogg. Välskriven och rolig som sagt! Den ger en bild av dig som smart, ärlig och med en hälsosam distans till saker och ting; något som jag ofta önskar att jag själv hade. Som småpryd pk-feminist med motsägelsefull vurm för runda ord har jag svårt att veta vilket ben jag ska stå på i fråga om porr, horeri etc. Positionerna känns ofta låsta, med trånga fack på båda sidor (man vill ju inte vara en Daniel, t ex). Din blogg är så bra just för att den inte tvingar en att ta ställning för eller emot saker, utan berättar sakligt och underhållande om sitt ämne. Och det är inte så vanligt i sammanhanget, känns det som. Tack!

9:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag glömde ju tacka för det fantastiska verbet "lilla"! Ett ord jag inte visste att jag letade efter, men som perfekt fyller en lucka i språket.

9:23 AM  
Blogger Henrik A said...

Rörande profilen tänkte jag initialt skriva nått om hårfärg men kom av mig när jag insåg att jag inte alls har någon uppfattning om dig eller någon annan person annat än "en röst bakom orden" - något kroppslöst och egentligen väldigt ogreppbart.

Har inte en aning om varför jag är oförmögen i att egentligen se en "person" bakom något istället för ett rent intellekt, dvs en ström av tankar, ord etc och den konstrukt som byggs av den. Men konstrukten når aldrig en nivå där jag helt kan ge en "definition" av dig eller någon annan om jag nu inte får en bild kastad i nyllet.

I digress, men det nog något med min hjärnas felkopplingar eller nått sånt. I vilket fall som helst så tycker starkt om din blogg. ^_^

11:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hajade inte riktigt det där med papperet...

12:45 PM  
Blogger Tanja Suhinina said...

Puh! Först ska jag nog svara på allt som inte har med fördomsleken att göra =)

Tessie:
Jo, jag har också märkt det.Jag borde komma på ett gäng oneliners att svara med när jag bli lillad. Egentligen vill man stryka över dem med en fluorescentig penna och skriva LOL.

Bless:
Jag ser bråk med dumma människor som ett tillfälle att polera mina skills, så att jag kan stå för mina åsikter när jag väl möter en värdig motståndare. men visst orkar man inte varje gång...

Anonym:
Tack =)))
Sedan vet jag inte om jag är en särskilt bra telefonsexare.

Lisa:
Tack här med! Trevligt att få höra att min blogg är som jag alltid velat att den skulle vara: skildrar mitt jobb utan att göra så mycket mer. Och visst är "lilla" är ett helt fantastiskt ord!

Henrik A:
Känns som en sån där egenskap som har riktigt jäkla positiva sidor ibland. Roligt att du gillar bloggen!

Hotness:
Han anspelar på att man skulle få ett papercut på klittan. Ajjjjje!

12:38 PM  
Blogger Tanja Suhinina said...

Angående fördomsleken. Herregud, jag trodde liksom nån skulle skriva "du har hår", inte långa essäer. Vi tar det väl ämnesvis då.

Utseende.
Fel, M, jag har inte brunt hår. Rätt, Freddi W och Solander; håret är mycket riktigt färgat. Och ganska kort. Stilmässigt tycker jag att det M beskriver är snyggt, men jag orkar aldrig med kjol och nylonstrumpor går det hål på på tre sekunder om de sitter på mig. Solander träffar rättast. Klädstilen omnämns för övrigt direkt i det här inlägget, upptäckte jag när jag skulle länka det till SQK.

Vasastan
I wish. Freddi W kommer närmare. (Kanske inte så svårt, mtp att ett av mina senaste inlägg handlade om folk som bara måste betongborra in mah hood).

Kreativitet
Ja, pysslar med annat vid sidan om bloggen. Skriver, bland annat. Och handarbete är inte helt fel, trots att just makramé har aldrig varit min grej.

Mat
Snarare Male Escort än M. Tror jag. Vegomat och enkel stämmer, fast även enkel vegomat kan bli rätt intresant om man leker med den lite. Jag gillar att laga vardagsmiddagar mer än avancerade festanordningar. Då kan man improvisera mer.

Folkpartiet
Vad får ni alla Fp ifrån? Jag röstar inte inte på dem för att Lejonborg är en mupp, jag röstar inte på dem för att de är, för att uttrycka mig onyanserat, duuuuuuuuumma. Massor av pluspoäng till M, jag röstade på Mp senast det var val.

Studier
Fy på dig, Solander. Det ska vara status! Juridik var den gissningen som träffade närmast, om än långt ifrån helt rätt. Hihihi.

"(troligen medelklass)"
To the core! Öh.

Feminism
Well, den var ganska uppenbar, va?

Böcker
Det där med att jag läser en del är väl också ganska uppenbart. Phojkvännen skrattade dock åt mig när jag berättade om Pratchett och Jelinek. Gud vet varför. Chicklit som M föreslog kan jag inte med, men även fast jag inte läst just Jelinek och har trots flera försök aldrig fallit för Pratchett är de inte helt off. De senaste tre nämnvärda böckerna jag läst (förutom Östergrenboken jag läser nu) är Den andra marsianska invasionen (A och B Strugatskij), Extremely Loud and Incredibly Close (Jonathan Saffran Foer) och I en klass för sig (Fanny Ambjörnsson). Strugatskijbröderna tillhör mina all-time favoriter, och så gillar jag Lolita, Moment-22 och Mästaren och Margarita.

Phojkvännen / PhPhPh
Nu var det min tur att fnissa åt hans "Indie? Precis vad jag behövde höra idag". Välkammat - fel- Glasögon - rätt. Och jag måste verkligen tvinga honom att gästblogga.

"för ibland när du är arg blir du elak och sticker till där det känns som mest, men sen skäms du."
OJA! Och så blir jag samtidigt irriterad att jag skäms för en så snygg diss, men samtidigt skäms jag på riktigt. Ond cirkel.

Nog med egotrippandet =) Jag har nu flytit runt som en rosa heliumballong hela heglen och informerat sambon om att jag faktiskt är smart och sånt inte bara enligt mig själv. Tack för era ord! Det är såna här kommentarer som man gärna läser om någon dag då man lyckas köra en tenta, spilla en halvliter mjölk över torrvarorna i skafferiet och sätta sig på DVDn med Singin' in the Rain som man plockade fram för att muntra upp sig lite. =D

2:47 PM  
Blogger Solander said...

Oh, kul att få facit!
Till mitt försvar ang. pojkvännen kan jag säga att jag höll med om "indie" i någon slags väldigt vid betydelse. Typ "inte preppy och inte svennebanan". Jag trodde väl kanske inte att han hade världens mest välkammade svarta snedlugg ned över ena ögat och oklanderliga randiga tröjor varje dag...
Och ang studierna så kan vi ju ha lite skilda uppfattningar om vad som är "status". Till "status" räknar jag i stort sett bara juridik och ekonomi, ämnena som alla de som pluggar har backslick typ, så om det inte är det sistnämnda så... Civilingengör räknar jag tex inte automatiskt till "status" iom att de som pluggar till det brukar vara lite slafsigare och nördigare, inte heller statsvetenskap o dyl eftersom det finns godhjärtade flummänniskor som vill rädda världen som pluggar det. Så dylika ämnen menade jag inte att utesluta med mitt något vaga resonemang...

11:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

Såg att du skrev lite om mig, så ska ge ett intressant erbjudande.

”Om yttrandefrihet betyder något så betyder det att få berätta för allmänheten vad dom inte vill höra”

George Orwell

I början av 2002 började arbetet med att utveckla ”varumärket” Freddans Slynor, Freddans Slynor var ett så pass nytt och fräscht koncept att det skrämde en hel del främst kvinnor men det är också så att hade inte Freddans Slynor tilltalat en hel del kvinnor hade det inte funnits kvar idag. Det var inget mål att skrämma någon överhuvudtaget men folk är generellt sätt alltid rädda för det som är nytt. Eftersom Freddans Slynor varit så pass ledande har det också kritiserats för i princip allt.

Det är svårt att försöka förstå hur stort eller välkänt Freddans Slynor är det enda som är säkert är att det är större och mer välkänt än jag kan förstå. Ända sedan den första blygsamma lanseringen av Freddans Slynor har det varit spekulationer om vad Freddans slynor egentligen står för eller vad meningen med det är, egentligen. Trots att mycket har gjorts väldigt klart från början, det är trots allt ett väldigt enkelt koncept så fortsätter mytbildningen om Freddans Slynor.

Det som jag erbjuder
dig ”Phonephucker” är att exklusivt få interjuva mig mannen bakom Freddans Slynor, det kan bli en spännande interjuv om precis vad som helst. Mitt enda krav är att få dina frågor skriftligt och granska dom frågor innan jag svarar på dom.

10:41 AM  
Blogger Tanja Suhinina said...

Tack för erbjudandet, men jag förstår verkligen inte varför jag skulle vara intresserad. Dessutom kan du fortfarande inte skriva.

4:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Du kanske skulle vara intresserad eftersom du då och då citerar mig utan att ens fråga om det kan jag poängtera och det borde du göra. Du har inte rätt att använda något ifrån min sida utan mitt tillstånd, det är ett brott om än ett banalt sådant. Jag hoppas att du kommer att sluta med det.

10:16 AM  
Blogger Tanja Suhinina said...

Brott? I vilket land?

3:45 AM  

Post a Comment

<< Home