Saturday, September 09, 2006

Marknadsundersökning


Kan man använda ord som perineum och frenulum i telesexsammanhang? Jag är så less på "lilla strängen på undersidan".

----------------*----------------

Ska jag berätta för en av mina stammisar som har en grej för unga tjejer som säljer sig att horunge inte alls betyder vad han tror, utan (enligt SAOB )
1. barn som är födt gm äktenskapsbrott l. utanför äktenskapet; oäkta barn
2. utgångsrad av ett stycke o. d. vilken utgör översta raden av en sida l. spalt (dubbel horunge) l. begynnelserad av ett nytt stycke o. d. vilken utgör nedersta raden av en sida l. spalt (enkel horunge), vilka anordningar (i sht den första) anses strida mot reglerna för god typografi.

Dagens SAOB-fynd är annars horpall: namn på pliktpallen i kyrkan, avsedd bl. a. för dem som bedrivit hor. Jag klarar fortfarande inte av att se ordet pall utan att tänka på den där gången... ja, ni vet.

----------------*----------------

En grej som jag ofta stör mig på... inte på jobbet, men det har med sexualretorik att göra. Ibland får folk för sig att skriva listor över vanliga fel killar gör i sängen. Och alla är jättenoga med att påpeka att man (tvärtemot vad många gör) inte ska skruva på bröstvårtorna som om de var rattar på en transistorradio. Kalla mig konservativ, men jag tycker att liknelser ska användas för att göra A lättare att förstå för läsaren genom att jämföra med B som läsaren är välbekant med. Hur många i vår generation är välbekanta med transistorradio? Eller med liknelsedelen av "runka inte hans kuk som om du mjölkade en ko"? Hur många har ens sett en ko på nära håll? Kan folk inte skriva typ "smek areolan som du smeker scrollhjulet på en iPod"? Originalitet, tack. Modernitet, tack. Vi lever inte på nittonhundratalet.

Labels: ,

4 Comments:

Anonymous Solander said...

Fantastisk blogg! Jag upptäckte den nyss via bloggportalen och har sträckläst. Hysteriskt rolig bitvis (jag skrattade högt flera gånger) och så intelligent och intressant. Det är intressant att få inblick i den världen hur som helst, men jag skulle nog inte orka läsa bloggen om den inte dessutom vore välskriven och smart. Jag delar ditt intresse för ord och språk och sexualitet och genusanalys så det är perfekt. Däremot kanske inte din syn på sexualpolitik och sexjobb, men just därför är det så givande att läsa en så välargumenterad blogg från insidan.

9:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Ollonsträngen" enkelt och beskrivande och väldigt sköööööönt.
http://blogg.expressen.se/sakermanintekantalaom/

5:18 AM  
Blogger daddy said...

Jag känner musiker som fick tillverka en gitarrförstärkare för en Japansk tillverkare.

Dom döpte stärkaren till "Gaywhore" och aktiebolaget till "Frenulum AB" och japanerna förstod ingenting utan tyckte allt bara lät exotiskt.

6:37 AM  
Blogger phonephucker said...

solander
Tack så mycket! =D
Fler bloggar från sexbranschfolk finns länkade i hägerspalten!

anonym
Fast jag vill ha fler synonymer!

daddy
Hoppas japanerna hämnades på något fyndigt sätt. Det finns ju en massa japanska snuskord som vanliga svenskar inte förstår...

7:08 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home